Info na operatie

Patiëntinformatie na implanteren of botopbouw 

De nabezwaren van de ingreep worden verschillend ervaren.  Ze kunnen bestaan uit pijn, zwelling of in sommige gevallen blauwe plekken. 

Soms kunt u last hebben van een lichte nabloeding. Dit kan geen kwaad. U kunt het stoppen door een verbandgaasje voorzichtig tegen de wond aan te duwen (bijv.  er voorzichtig op dichtbijten). Zorg er voor dat u niet te veel bloed inslikt, hier kunt u misselijk van worden.

Tegen eventuele napijn kunt u een pijnstiller nemen (bijvoorbeeld paracetamol of Ibuprofen). In het geval dat u ernstige pijnklachten heeft, kunnen wij een recept voor Brufen 600 of Paracetamol met codeïne naar uw apotheek faxen (indien u maag- of darmklachten hebt, mag u geen Brufen gebruiken).

Schoonhouden

Zolang de hechtingen nog niet zijn verwijderd, kunt u heel voorzichtig met een wattenstaafje de wond aanstippen met wat chloorhexidine. U moet niet meer gaan spoelen.

Eten

De eerste dagen na de ingreep is het verstandig voorzichtig te eten. Vooral wat zachtere voeding is aan te raden. 

Indien er bij u implantaten zijn geplaatst, wees dan voorzichtig met bijten en kauwen op deze implantaten tijdens de eerste vier tot acht weken, niet veel kracht op de implantaten zetten. 

Wees vooral voorzichtig, laat de wond met rust. U moet niet meer gaan spoelen.

Hechtingen verwijderen

Circa 7 tot 10 dagen na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. Dit gebeurt tijdens een korte afspraak. Er hoeft niet verdoofd te worden. 

Indien van toepassing: prothese

Uw prothese is vandaag aangepast aan de nieuwe situatie in uw mond. Draagt u de prothese de eerste weken zo min mogelijk. Het kan zijn dat door het genezingsproces, uw kaak na enkele weken iets van vorm gaat veranderen. Hierdoor kan uw prothese pijnklachten gaan veroorzaken. Neemt u dan contact op met uw tandprotheticus of met ons. Vaak is een kleine aanpassing aan de prothese voldoende om de pijnklachten te verhelpen. 

NB Indien de prothese op de implantaten in een andere praktijk gemaakt wordt, wacht  u dan niet te lang met het maken van de vervolgafspraak daar. Zo voorkomt u vertraging in de behandelperiode. 

Telefoonnummers

Hebt u vragen of twijfels, neemt u dan contact met ons op: tel.nr. 015-212 43 24.

In het geval dat u, buiten praktijkuren, in verband met deze behandeling, met spoed de hulp van de tandarts nodig heeft, belt u dan het privéTelefoonnummer.